Walami

Benyomások és érzések a világ aktuális rezdüléseivel kapcsolatban

HTML

(túl)fizetések

2009.07.23. 15:36 | Blogerovac | Szólj hozzá!

Na most megint közéleti politizálok, ahelyett, hogy a nyár napfényesebb oldalát önteném betűkbe, de:

van az a hír, hogy - VÉGRE! - maximalizálják az állami cégek vezetőinek fizetését kettő milló forintban. Jó, azt mondom, hogy vannak helyek, ahol valóban ez a fizetés megadható (ha már európai színvonalat akarunk, néhol ezért európai fizetést kell adni), viszont a nagyon durva túlfizetéseknek meg ideje volt elejét venni.

Mert ugye egy-két hónapja derült ki, hogy van olyan képviselő, aki nem elég, hogy felveszi a költségtérítéseit, meg a képviselői bérét (amiknek a körülményei önmagukban a nonszensz kategóriában vannak), de mellette még dékán is az egyik egyetemen, ahol "csekély" négymilliós havi illetményt kapott. Na ez már azért nagyon durva. Főleg, hogy vagy országgyűlésen van, vagy dékánkodik. Ha meg megy a kettő egyszerre, akkor ezek szerint minimális munkával jár, tehát mondjuk egy dupla minimálbér elég is lenne rá (na jó, legyünk korrektek: 5-szörös minimálbér). De úgy egyébként is: mit tudhat egy dékán havi 4 millió forintért? És ebből ténylegesen mit végez el? A válasz egyébként annyi volt, hogy senkinek semmi köze hozzá, hogy egy egyetem mire költi az állami támogatását. Hát bazzz, szerintem meg de!

A fenti hírrel párhuzamosan tudhattuk meg ma, hogy a BKV elbocsátot főszemélyzetise közel 96 millió forintos végkielégítést kapott tavaly, ami önmagában is szerintem a hűtleg kezelés durva vétsége (nem is szólva arról, hogy ebből 16.4 millió titoktartási pénz, aminek szerintem ingyen kellene következménynek lennie egy megfelelő munkaszerződés után), de mindemellett a felmondási idejét 21 hónapra hosszabították meg (mert, hogy szükség van a munkájára, de akkor meg minek küldtél el?), ami alatt havi 4 millió Ft-ot kap.

A BKV szóvivője szerint csak 1.2 milliót kap a felmondási idő alatt havonta, amit megfejelhetnek 120%-os prémiummal (a kettő együtt 2.64 millió/hó), amit vajon miért kap az, akit éppen elküldenek a cégtől?.

Az már mondjuk emellett apróság, hogy a szolgálati autóját - ami feltételezem nem egy Opel Astra, hanem minimum egy Audi 6-os - is megtarthatja.

Itt nyilván az van a háttrében, hogy a hölgy olyan információkat tud, amik révén más fejesek is megütnék a bokájukat, ha kinyitná a száját. Be is tömték ezzel a csekély 180 millióval (vagy 151 millióval, ha nem 4 millió a havi bére a felmondási idő alatt, csak 2.64 milló), az adózók pénzéből. Ha rajtam múlna, ebben az ügyben néhányan kapnának 10-20 év börtönt teljes vagyonelkobzással. De hát ez nem az az ország...

Gondolom ezeket a számokat értékelik azok is, akik a válság következtében, vagy csak úgy egyébként is a pincéig el vannak adósodva, és minden hónapjuk az anyagi túlélésről szól, egy vagy több gyerek mellett. Nem nagy vígasz, hogy belőlük van több, nem az ilyen túlkapásokból.

Címkék: bkv fizetések kezelés hűtlen állami túlkapás

A bejegyzés trackback címe:

https://walami.blog.hu/api/trackback/id/tr811263155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása